We ontwikkelen onze eigen mediaconcepten. Ons portfolio varieert van online teasers, voxpoppen tot videofilms, reportages en documentaires die aanzetten tot nadenken. Daarnaast verzorgen wij de productie van complete radioprogramma’s en televisieprogramma’s, infomercials, radio- of  televisiecommercials, voor lokale omroepen en website www.Via078.nl.

Via Cultura levert dus producties die helemaal los kunnen staan van “uitzendingen” via omroepen, maar wel uitgewisseld kunnen worden met omroepen. Denk enerzijds aan lokale activiteiten gericht op digitale participatie en burgerschap en anderzijds projecten van alliantiepartners zoals voorlichtingsfilms, verslaglegging en livestream registraties van events, infomercials, zakelijke stories, doelgroep interviews, videoboodschappen, doelgroep filmt (zich)zelf. Daarmee ontstaan voor uw organisatie nieuwe mogelijkheden om met wijkbewoners/burgers te communiceren. Als partners, klantrelaties, e.d. worden onder meer gezien: welzijnsorganisaties, culturele organisaties, musea, bibliotheken. Onze aanpak is bij uitstek geschikt om de passie van actieve burgers en van medewerkers van een organisatie over te brengen of complexe vraagstukken in korte tijd inzichtelijk te maken. U kunt bijv. met (video) content uw (online) organisatieprofiel aantrekkelijker maken of kijkers emotioneel betrekken. Denk daarnaast aan de evaluatie van projecten, een overzicht van best practices of een film ter inspiratie.

Om onze lokale bottum-up content (lees: burgerjournalistiek) te kunnen financieren, bieden wij onze betrokken manier van mediamaken aan in de vorm van betaalde opdrachten.